Vårens vakreste sykkeleventyr er gratis

20. april starter årets Sykle til jobben aksjon. Miljøløftet inviterer alle som bor eller jobber i en av Miljøløftets avtalekommuner til å registrere seg helt gratis som deltagere på sykletiljobben.no.

Miljøløftet byr også på gratis sykkelservice flere steder i forbindelse med Sykle til jobben aksjonen. Program for sykkelservice-turnéen finner du i menyen til venstre.

Det aller beste vårtegnet

Målet med den årlige Sykle til jobben aksjonen er at flest mulig innbyggere og ansatte skal få prøve ut hvor herlig det er å starte og avslutte en arbeidsdag – enten den finner sted på jobb eller på hjemmekontor – med fysisk aktivitet. Det være seg sykling, gange, fjellturer, løping, svømming, klatring eller styrketrening. All fysisk aktivitet teller i Sykle til jobben-aksjonen!

En av dem som ser frem til Sykle til jobben aksjonen, er fylkesordfører Jon Askeland.

– Å få flere til å ta sykkelen eller beina fatt heller enn bilen, er godt for miljøet, for helsen og for trafikken. Hvert år hjelper aksjonen tusenvis av personer i Vestland med å komme seg i gang med fysisk aktivitet etter vinteren. Og vi vet at mange vil fortsette med aktiviteten også etter at aksjonen er over. Det er glimrende for folkehelsen, sier fylkesordføreren, som etter en lang vinter på hjemmekontoret på loftet, vil ha påfyll med frisk luft, sol og fysisk fostring.

Sykkel en del av klimaløsningen

Ogås byråd for klima, miljø og byutvikling i Bergen kommune, Thor Haakon Bakke, gleder seg over Sykle til jobben aksjonen.

– Det er utrolig viktig for meg og byrådet at flere velger å sykle til og fra jobb, da trengs Sykle til jobben-aksjonen! Skal vi klare å løse klimakrisen er det nødvendig at vi får flere til å sette fra seg bilen, også elbilen, og tar beina eller sykkelen fatt. Flere syklister gir en bedre by med bedre luft, mindre støy og bedre plass til gøye, grønne ting. Sykkel er også veldig bra for folkehelsen, og derfor lommeboken til både enkeltmennesker og samfunnet ellers, sier Bakke.

– Hvordan skal du være med i aksjonen i år?

– I år blir det nok fortsatt mye hjemmekontor på meg, men jeg gleder meg til å sykle gjennom våren. Og med ny sykkelvei i Bergensdalen og en fantastisk sykkeltunnel fra Fyllingsdalen får jeg enda bedre sykkelmuligheter fremover, smiler han.

I 2020 hadde Sykle til jobben mer enn 33.000 deltakere. Byråd Thor Haakon Bakke liker hårete mål og anslår at 40 000 syklister i Miljøløftet-kommunene blir med på en aktiv vår i 2021 når kampanjen gjennomføres for 48. gang.

Om sykle til jobben-aksjonen

Målet med den årlige sykle til jobben-aksjonen er å få flest mulig i aktivitet. Kampanjeperioden er fra 20. april til 18. juni, og all fysisk aktivitet teller. Du kan registrere aktiviteten både til/fra jobb, men også fysisk aktivitet på fritiden. Man kan delta individuelt eller som et lag på maksimalt fem personer sammen med venner eller kollegaer. Selv om du er pensjonist eller av andre grunner ikke er i jobb, kan du fortsatt delta. Og alle som melder seg på og registrer aktivitet, er med i trekningen av premier som blant annet sykler, turer og treningsutstyr.

Forsidebilde: Silje Drevdal, Statens vegvesen