Mobilitetsuken 2020 16-22. september

Årets europeiske mobilitetsuke er i gang! Fra 16. – 22. september arrangeres flere miljøvennlige mobilitetsaktiviteter i Bergen og omegn.

Utlippsfri mobilitet for alle!

Årets tema er "Utslippsfri mobilitet for alle", med slagordet "Gjør ditt valg!". Temaet fokuserer på å fremme utslippsfri mobilitet for byer og tettsteder og universell utforming. Det inkluderer kollektivtransport, delt mobilitet, gåing og sykling, men også elektriske kjøretøyer og alternative drivstoff.

Målet med kampanjen i 2020 er økt bevissthet om bruk av nullutslippsteknologi, som er et viktig virkemiddel for å nå våre klimagassforpliktelser. Alle skal ha rett til å bevege seg på en bærekraftig måte, uansett inntekt, kjønn, opprinnelse, alder og funksjonsevne.

Program

Mobilitetsuken er fylt med aktiviteter hver dag. Oppdatert program finner du til en hver tid på mobilitetsukens programside.

Alle aktivitetene under årets mobilitetsuke er utendørs og arrangeres på en smittevernsforsvarlig måte.

Takk for at du sykler!

I lys av koronasituasjonens begrensninger på kollektivbruk, har Miljøløftet allerede gjennomført tiltak for å gjøre det lettere for bergenserne å velge sykkel.

Ved å velge sykkel som fremkomstmiddel bidrar vi til å gjøre hverdagen tryggere for våre medbergensere i risikogrupper, og de med kritiske samfunnsoppdrag som er avhengig av å bruke kollektivtransport. Til alle som sykler: tusen takk!

Sykkelservice

Miljøløftet fortsetter fokuset på å legge til rette for sykkelbruk i mobilitetsuken, blant annet gjennom flere sykkelservicer som arrangeres både i Bergen sentrum, i bydelene i Bergen og i de nye byvekstavtalekommunene.

Trenger du å få justert bremser og gir? Eller kanskje smøre kjedet? Møt opp og få sykkelen i stand på Miljøløftets omreisende sykkelservice, der proffe mekanikere utfører enkel service helt gratis.

For full oversikt over program for sykkelservice, se bildekarusell nederst på siden eller mobilitetsukens programside.

NB! Vi understreker at det er snakk om enkel service, ikke reparasjoner!

Visste du at?

...vi syklet nesten 1 million turer med bysykkel i 2019?! I løpet av mobilitetsuken deler vi flere funfacts om mobilitetsbyen Bergen på sosiale medier - følg med!

PS. Visste du for øvrig at vi deler ut håndsprit og andre smågaver som gjør reisen din tryggere under årets moblitetsuke? All utdeling foregår på en smittevernsforsvarlig måte.

Om europeisk mobilitetsuke

Europeisk mobilitetsuke arrangeres hvert år fra 16.-22. september over hele Europa, og mer enn 2300 byer og tettsteder deltar i 2020. Mobilitetsuken er dermed Europas største kampanje for miljøvennlig transport.