Nyheter

Nyheter

  • Sykle til jobben: No kan du melde deg på!

    Aktivitetskampanjen Sykle til jobben startar 3. mai, men alt no kan du melde deg på. Du kan vinne fine premiar, du kjem i betre form, og påmeldinga er gratis for deg som bur eller arbeider i Miljøløftet-kommunane Alver, Askøy, Bergen, Bjørnafjorden og Øygarden.

  • Reisevaneundersøkinga 2023: Litt mindre bil, litt meir sykkel og kollektiv

    Den nasjonale reisevaneundersøkinga (RVU) for 2023 er no offentleggjort. Av tala ser vi at vi fekk litt grønare reisevanar i Miljøløftet-området i 2023: I snitt gjorde vi fleire av reisene våre med sykkel og kollektiv og færre med bil. Samla sett gjorde vi fleire reiser enn i 2022.

  • Endeleg første spadetak for Hatvikvegen

    – Å seie at denne vegen er etterlengta er ei kraftig underdriving, sa ordførar Terje Søviknes då byggestarten for den nye gang- og sykkelvegen langs fv. 552 Hatvikvegen i Bjørnafjorden kommune vart markert.

  • Velkommen til informasjonsmøte om planarbeid for sykkelløsning i Nattlandsveien

    Nattlandsveien mellom Birkelundstoppen og Hagerups vei skal få et bedre tilbud for gående og syklende. Planoppstarten er på høring, og Bergen kommune inviterer til informasjonsmøte 12.mars.

  • Auka positivitet til Miljøløftet

    64 prosent av innbyggarane i Bergen, Alver, Askøy, Bjørnafjorden og Øygarden har høyrt om Miljøløftet, og av dei er 69 prosent positive, viser ei ny haldningsundersøking gjort i desember 2023. Undersøkinga viser og ei auka positiv haldning når det gjeld tema som bybane, bompengar, snøggbåt og kollektivprioritering.

  • Klare for bygging av sykkelstamveg fra Bradbenken til Glass Knag

    Statens vegvesen har nå signert kontrakt med Vassbakk & Stol for bygging av den drøyt to kilometer lange sykkelstamvegen mellom Bradbenken og Glass Knag. Prosjektet, som er finansiert gjennom Miljøløftet, skal etter planen ha byggestart i mars.

  • Feiret vintersykkeldagen i åtte minus

    Til tross for gode åtte minusgrader nedover Mindemyren: Det var godt med syklister innom da Miljøløftet feiret vintersykkeldagen i Bergen fredag 9. februar.

  • Suksess for samkøyring

    Sidan september 2023 har Skyss i samarbeid med Miljøløftet og selskapet Nabogo testa ut eit pilotprosjekt for samkøyring i Øygarden og på Askøy. Prosjektet har så langt fått resultat langt over det ein venta på førehand.